Bygdekinoen: Krigsseileren

 

Dato
10. oktober 2022
Tid
20:00 - 22:30
Sted
Trofors samfunnshus

KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.

Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land. Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats.

Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem. Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?

Graneværinger i alderen 60+ får gratisbilletter til denne forestillinga via Aktiv senior og Den kulturelle spaserstokken.
Ønsker du billett? Kontakt Frivilligsentralen telefon 95331081 for bestilling.

 

Informasjon om hendelsen

Pris voksen
130
Aldersgrense
12
Nasjonalitet
Norsk

Arrangør

Grane kommune, enhet for kultur, folkehelse og frivillighet

Kontakt

Enhetsleder Rune Stabbforsmo, tlf 75182246