Koronainformasjon

Klikk for stort bildeHer finner du oppdatert informasjon, fakta, råd og tiltak om koronaviruset.

I disse dager er hverdagen svært forandret for de aller fleste av oss. Dette kan oppleves tungt og vanskelig for mange. Ta gjerne kontakt om du trenger noen å snakke med.

For enkelte barn og unge kan ukene bli ekstra vanskelig når barnehage, skole og fritidsaktiviteter er stengt.

Det er per tiden ingen nye smittetilfeller i Grane kommune.
I etterkant av tilfellene som ble oppdaget tidligere i uken er det utført mange koronatester. Alle testene var negative. Dette er bra og tyder på at smitte ikke har spredt seg videre.

Sykehjemmet åpnes nå for besøkende.

Det er pr. 12. mars ingen påviste smittetilfeller i Grane kommune.

Koronaepidemien vil trolig nå toppen mellom mai og oktober, før den snur, ifølge en ny risikovurdering fra Folkehelseinstituttet (FHI).

For å forebygge og stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester har Helsedirektoratet besluttet at alle landets barnehager og skoler skal stenges.

Kommuneoverlege/smittevernlege Haakon Ljosland informerer om koronaviruset og tiltak som settes i verk lokalt i Grane.

Målet nå er utsette epidemien ved å oppdage og stoppe smitte. Her er den viktigste informasjonen fra kommunen til befolkningen.

Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner (hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker) Kontakt fastlege eller legevakt på telefon hvis du har slike symptomer og

Helgen 6.–8. mars går den nasjonale lusesjekken av stabelen, og vi oppfordrer alle foreldre og foresatte til å ta lusekammen fatt og sjekke barna sine for lus.

Helgeland friluftsråd gjennomførte 26.02.2020 konstituerende møte for det nye styret som skal virke de frem til neste kommunevalg.

Grane er en av seks norske distriktskommuner som er valgt ut til å være med i et forskningssamarbeid om å koble samfunnsplanlegging og utviklingsarbeid sterkere sammen.