Arrangementer til minne om Majavasstragedien

I 2022 er det 80 år siden Majavasstragedien utspant seg. I den forbindelse vil det bli to arrangementer til minne om Majavasstragedien. 

Lørdag 3. september klokken 12.00-16.00 blir det et arrangement på Tangen gård på Majavatn.
Det blir foredrag ved Helgeland Museum, Oladalens venner og Falstadsenteret. Det blir anledning til å se seg rundt på gårdstunet og få innsikt i Majavasstragedien. Eier av Tangen vil orientere om planer for å ivareta dette unike kulturminnet. Arbeidet er støttet av kulturminnefondet

Det serveres kaffe med noe å bite i, men ta gjerne med matpakke. Det blir ikke salg av mat.

Det vil bli guiding fra parkering for dem som skal gå til Tangen. Det er ca. en halv times marsj.
Det vil også bli organisert båtskyss for dem som har behov for det. Dette må meldes fra på forhånd på epost til: ellen.schjolberg@grane.kommune.no innen mandag 29.08.22.
Nærmere info om parkering, båtskyss og parkeringsmuligheter vil bli annonsert på kommunens nettsider i midten av august.

Arrangementet er et samarbeid mellom Grane kommune, eier av Tangen, Kitty Vassdal, Oladalens venner, Stavassdalens venner, Helgeland Museum, Falstadsenteret, Vefsna regionalpark, med flere.

 

Minnemarkering ved bautaen på Majavatn

Den 6. september er det 80 år siden Majavasstragedien utspant seg.
Tirsdag den 6. september 2022 blir det minnemarkering ved bautaen på Majavatn kl. 17.00 til 18.00 med minnetaler og kransnedleggelse.
Bautaen blir flyttet fra nåværende plassering ved hotellet, til kapellet på Majavatn.

Velkommen!