Bibliotekets digitale sommerleskampanje

Klikk for stort bildeSammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn i 1.-7. trinn i Grane fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I år kan også skolestarterne delta. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Sommerles.no

- gjør det gøy å lese!

Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil sammen med foreldrene, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass. Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.

Sommerles er for barn i 1.-7. klasse og for alle som starte på skolen i år. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august.

Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.

I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket.