Bli med på sommerens kuleste lesekampanje - Sommerles

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje for alle barn i førskolealder, samt 1. – 7. klasse, i regi av bibliotekene. Oppstart er 1. juni. Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie.

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1.-7. trinn delta på Sommerles.no. Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med.

På Sommerles.no kan det registreres både bøker som barna har lest selv og bøker de har lest sammen med noen eller lyttet til (høytlesning og lydbøker).

For hver bok som registreres, får deltakerne XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Barna kan både få kule digitale trofeer på nettsiden og hente fysiske premier på biblioteket. På Sommerles kan dere også få lesetips og løse oppgaver knyttet til årets Sommerlesfortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

For å bli med på Sommerles.no må foresatte gå inn på nettsiden sommerles.no, som åpner 1. juni, og lager en profil til barnet. Fordi barna er under 15 år, trenger de samtykke fra foresatte for å kunne delta. Barna må av samme grunn registrere seg med e-postadressen til en foresatt. Ved registrering oppgis navn, lånenummer, alder, kjønn og hvilket bibliotek dere hører til. Alle velger seg et kallenavn ved registrering, slik at man kan være helt anonym hvis man ønsker det.

Hvis dere trenger hjelp, så kan dere kontakte Grane folkebibliotek for å få hjelp. Deretter er det bare lese i vei og registrere det som leses på Sommerles.no.

Vi håper at dere vil hjelpe barna slik at de kan delta på lesekampanjen og få gode leseopplevelser hele sommeren! Ta gjerne turen innom biblioteket for å få vite mer, og låne lesestoff.