Farevarsel om store snømengder og snøskred

Klikk for stort bildeMeteorologene har sendt ut gult farevarsel om store snømengder fra torsdag ettermiddag av.

Varslet gjelder for Helgeland, Salten og Saltfjellet de kommende dagene.

Fra torsdag ettermiddag av er det ventet mellom 20 til 40 cm snø på 24 timer lokalt.

I farevarslet heter det at man skal beskytte sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.

Det advares videre om at sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

På fredag ventes stor snøskredfare i region Helgeland. Snøskredproblem er vedvarende svakt lag (flakskred).
Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse.

Grane kommune anbefaler at du holder deg oppdatert på varslene på nettsiden yr.no