Søker du informasjon om koronaviruset eller krisen i Ukraina?

Har du mottatt en SMS fra FHI?

Rundt fire millioner av Norges innbyggere over 16 år vil denne uken motta en SMS fra Folkehelseinstituttet (FHI) med oppfordring om å laste ned smittesporingsappen Smittestopp.

Målet er å få flere til å bruke appen nå som smitten ventes å øke betydelig i løpet av de neste par ukene.

Koronaviruset er svært smittsomt. Har du vært i nærheten av en smittet person, er det en risiko for at du selv har blitt smittet.

Hvis en person med koronavirus gir beskjed gjennom Smittestopp, får du melding hvis du har vært i nærheten av vedkommende. Hvis du selv blir smittet, kan du gjøre det samme. Dermed kan appen være med på å hindre at flere blir syke.

Ivaretar personvernet

For å sikre personvernet, kan ingen av app-brukerne se hvor eller når man har vært i kontakt med en smittet. Appen formidler ikke denne typen opplysninger om andre.

Det er helt frivillig å laste ned Smittestopp. Det er også frivillig å aktivere den, og å bruke den. Du kan når som helst slette både data og app. Appen har 16-års aldersgrense.

For å bruke appen må du ha en telefon som oppfyller disse kriteriene:

  • Apple: iOS-enheter må være oppdatert til minimum versjon iOS 12.5. Hvis telefonen din ikke er oppdatert, vil du få beskjed om at du må oppdatere operativsystemet når du prøver å laste ned appen.
  • Android: Android-telefoner må være oppdatert til minimum versjon 6. De må også støtte Google Play-butikken og ha Google Play-tjenesten installert, versjon 20.13.xx eller høyere.

Les mer på helsenorge.no og fhi.no.