Kan barna feire Halloween i år?

Klikk for stort bildeKommuneoverlegen støtter Folkehelseinstituttets anbefalinger for Halloween: Tenk alternativt og reduser antall kontakter.

Kommuneoverlege i Grane, Haakon Ljosland, støtter Folkehelseinstituttet i deres anbefalinger.
- Som FHI skriver på sine nettsider, er det fint å tenke alternativt i år. Skattejakt, rebusløp eller andre liknende aktiviteter med de samme faste gruppene man vanligvis er en del av, trekkes fram som gode alternativer.

Hensikten er å redusere antall kontakter slik at man reduserer sjansen for smittespredning og bidrar til en enklere smittesporingsjobb for kommunen dersom det blir nødvendig.

Knask eller knep-råd

Skal barna likevel gjennomføre knask eller knep-runde, anbefaler kommuneoverlegen å følge FHIs smittevernråd: Knask eller knep er en utendørsaktivitet, og så lenge de følgende smittevernrådene følges, anses smitterisikoen som lav:

• Både de som ringer på og de som åpner døren, må være friske.
  • Gå i små grupper og med de man er sammen med til vanlig.
  • Hold avstand til andre grupper dersom det oppstår kø utenfor enkelte hus.
  • Den som åpner døren, er den som deler ut godteri. Husk rene hender, eller bruk skje/pølseklype.
  • Vent med å spise godteriet til runden er ferdig og man har fått vasket/spritet hendene.
  • Ikke del godteri.
  • Ha gjerne en voksen med på runden: de kan sikre både smittevern og trafikksikkerhet i mørket.