Søker du informasjon om koronaviruset eller krisen i Ukraina?

Meld fra om positiv hurtigtest!

Vi ønsker at Granes innbyggere selv legger inn svar på positive selvtester. Registreringen legges rett inn i kommunens smittesporingsløsning.

Du får svar på registreringen med god målrettet informasjon om isolasjon og karantene.

Dette vil dessuten hjelpe smittesporingen ved at du legger inn nødvendig og viktig informasjon. Det blir blant annet enklere for oss å komme i kontakt med deg, ved at du registrerer riktig kontaktinformasjon.

Med løsningen vet vi tidlig mer om smittesituasjonen. Det gir mulighet for at vi kan iverksette tiltak som bidrar til å hindre videre smittespredning. Vi kan også dimensjonere våre tjenester på en best mulig måte.

Gå inn på denne lenken: Registrering av positiv hurtigtest | ReMin, og logg deg inn med BankID. Da blir du bedt om å registrere testdato, personopplysninger, antatt smittested og om du har symptomer. Når svaret er registrert vil du motta en SMS-bekreftelse og lenke til mer informasjon på Helsenorge.no.

Ved positiv selvtest må du gå i isolasjon og varsle alle dine nærkontakter.

Disse anbefales i tillegg å ta en bekreftende test på legekontoret:

  • Personer som søker helsehjelp (diagnostisk testing) og i alle tilfeller der en PCR-analyse har betydning for diagnostikk, differensialdiagnostikk og behandling.
  • Personer med primær eller sekundær immunsvikt, herunder organtransplanterte og immunsupprimerte
  • Barn og ungdom mellom 0-16 år
  • Uvaksinerte og delvaksinerte personer som ikke har fått oppfriskningsdose, dersom de har behov for det til koronasertifikat eller av hensyn til videre vaksinasjonsplan

Les mer om nye regler for koronatesting her

Informasjonsvideo om hvordan du utfører selvregistrering av positiv test: