Ny og bedre nettdekning

Klikk for stort bildeOrdfører Ellen Schjølberg sammen med Harald Carlsen i firmaet Fri Sikt. Med ny sender på plass ved Brenna kan Grane kommune i samarbeid med nettleverandøren Fri Sikt AS nå tilby innbyggere og hytteeiere i Svenningdal et bedre nettilbud.

Senderen ble gjort klar på fjellet tidligere i denne uka og er plassert på forsvarets stasjon på Brenna. Dette vil gi dekning i Svenningdalsføret og opp mot Majavatn. Dermed er det mulighet for innbyggere og hytteeiere i området til å få koblet seg til et høyhastighetsbredbånd med hastighet med ned- og opphastighet på inntil 50/10 Mbps.

-Grane kommune er opptatt av å øke den digitale tilgjengeligheten for våre innbyggere og det er derfor bevilget rundt en million kroner til denne utbygginga av nettet i Svenningsdal, forteller ordfører Ellen Schjølberg.

Fri Sikt AS er et selskap stiftet i 2018, og leverer bredbåndstjenester til privatpersoner og bedrifter.
Selskapet er heleid av IT Partner Helgeland AS, som er Helgelands største IT leverandør.
Fri Sikt AS har overtatt radionettet fra Signal Bredbånd AS og tidligere Mosjøen-baserte Noraxess, og  har til hensikt å drifte og videreutvikle dette videre.

Fri Sikt tilbyr i dag følgende hastigheter:

• MINI med ned- og opphastighet på inntil 5/1 Mbps til 349,- pr mnd
  • MIDI med ned- og opphastighet på inntil 10/3 Mbps til 399,- pr mnd
  • MAXI med ned- og opphastighet på inntil 30/ 5Mbps til 549,- pr mnd
  • ULTRA med ned- og opphastighet på inntil 50/10 Mbps til 699,- pr mnd

Alle abonnementene har fri bruk. Ingen databegrensning.

Radioutstyrsleie på 49,-/mnd tilkommer.

Radiobredbånd krever at du har fri sikt til senderen.

Etableringskostnader:

Etablering radiobredbånd «gjør det selv» kr 990,-
Etablering radiobredbånd «med montør» kr 2990,-
Åpning av stengt abonnement kr 300,-

-Ta kontakt med Fri Sikt på telefon 75044444 for ei dekningsvurdering dersom du er usikker om signalene når frem til ditt hus eller din hytte, oppfordrer Ellen Schjølberg.

Her kan du lese mer om tilbudet og se dekningkart på nettsiden til Fri Sikt.