Nye teatertilbud for barn og ungdom

Klikk for stort bildeKulturskolen i Grane kommune starter opp med tre nye teatergrupper for barn og unge. Nå gis det tilbud om gruppetimer i teaterlek, teaterfag, samt improteater/teatersport.

Kom og bli med på teaterlek!
Tilbudet passer for barn i aldersgruppen 9-11 år.
Undervisning i Ungdomslokalet torsdager klokken 1700-1830.

Sammen skal vi utforske bevegelse, fantasi, samspill og dialog.

Målet er å utvikle elevens selvstendighet og kreativitet gjennom å gi de mulighet til å utfolde seg og sin fantasi innenfor teaterets kunstneriske rammer.

Eleven får lære mange ulike former for teater, dramaleker, øvelser og skuespillerteknikker. De får også et innblikk i dramatiske knep og triks som er nyttig å kunne hvis man liker å spille roller og opptre

Vi gir deg derfor praksis i improvisasjon, bevegelse, stemmebruk, og pantomime, rytme, sceniske uttrykk, og rollespill. Vi satser på en enkel presentasjon før jul.

Kom å bli med på teaterfag!
Tilbudet passer for barn i aldergruppen 12-14 år.
Undervisning i Ungdomslokalet, torsdager klokken 19.00-20.30.

Målet er å utvikle elevens selvstendighet og kreativitet gjennom å gi de mulighet til å utfolde seg og sin fantasi innenfor teaterets kunstneriske ramme. Vi vil også gi elevene en generell innføring i teaterets arbeidsmetoder.

Elevene får lære mange ulike former for teater, dramaleker, øvelser og skuespillerteknikker. De får også et innblikk i dramatiske knep og triks som er nyttig å kunne hvis man liker å spille roller og opptre

Vi satser på en liten forestilling før jul.

Kom å bli med på improteater/ teatersport!
Passer for ungdom 15-18 år.
Undervisning i Ungdomslokalet onsdager klokken 19.00-20.30.

Teatersport er det improvisasjonsteater formatet som er mest kjente i Norge. I Norge arrangeres det NM i Teatersport hvert år i Lillehammer. NM i Teatersport har blitt arrangert for amatører siden 1999.

Målet er å utvikle elevens kreativitet gjennom å gi mulighet til å utfolde seg og sin fantasi innen teateret kreative rammer, og gi elevene en fordypning i skuespillerteknikk, gjennom øvelser, bevegelse, stemmebruk, pantomime og improvisasjon.

Vi satser på et lukket arrangement for ungdom fra 12-18 år før jul.

Marianne Kappfjell er ansatt i kulturskolen for å undervise i teaterfag. Hun er utdannet skuespiller og teaterpedagog. Marianne har arbeidet som skuespiller med egne produksjoner, og for Sørsamisk teater med  forestillingen, «Staaloe, å bekjempe kjempene».

Har du lyst til å være med i ei av teatergruppene?

Send søknad om opptak via kulturskolens digitale søknadsskjema.

Har du spørsmål om tilbudet? Send gjerne en mail til marianne.kappfjell@grane.kommune.no for nærmere informasjon.