Sommeraktiviteter for barn og unge

Grane kommune og samarbeidspartnere har i sommerferien en rekke gratis fritidstilbud for kommunens barn og unge.

25. juni: Vefsna elvepadleklubb arrangerer åpen dag for ungdom

Tilbudet er åpent for deg som er i alderen 10-18 år og som har lyst til å prøve elvekajakk og padling for første gang.

Dagen er delt opp i to, så du kan være med fra klokken 12-15 eller fra klokken 15-18.

Arrangementet skjer på Grane. Kjør 100 meter inn på Turmovegen så finner du parkering ved Finsåsbrua.

Du får låne alt av elveutstyr du trenger av Vefsna elvepadleklubb.
Ta med sko som tåler vann og et klesskift (du blir våt).
Det anbefales at du kler deg i ullundertøy, da holder man seg varmest med våtdraktene.

Dette er helt gratis og krever ingen påmelding.
Se Vefsna elvepadleklubb sin Facebookside for mer informasjon.

27. juni: Aktivitetsdag i kommunehusparken

Arrangement foregår mellom klokken 10.00 -14.00 for elever som skal begynne i 5.-9. trinn.
Denne dagen får deltakerne mulighet til å prøve diverse hagespill, før vi avslutter med et felles grillmåltid.
Har du lyst til å delta på denne aktiviteten må du sende inn påmelding i skjemaet som du finner nederst på denne informasjonssiden.

30. juni: Klubbkveld

Fritidsklubben er åpen mellom klokken 18.00 og 21.00.
Elever i kommende 7.-10. trinn er velkommen til en trivelig kveld i Ungdomslokalet.

4. juli: Tur til Vitensenteret

Denne dagen tar vi buss fra kommunehuset på Trofors klokken 8.00 og setter kursen mot Mo i Rana hvor vi skal besøke Vitensenteret.
Ta med egen mat og drikke.

6. juli: Heathers the Musical

Vi drar til Mosjøen hvor Festspillene Helgeland arrangeres. Her skal vi se forestillinga Heathers the Musical i kulturhuset.
Tilbudet er åpent for deg som skal begynne i 6.-10. trinn.
Buss fra kommunehuset på Trofors klokken 14.00.

Musikklinja ved Mosjøen VGS presenterer Musikalen Heathers av Laurence O'Keefe og Kevin Murphy – for første gang på norsk!

Heathers er en mørk high school-komedie basert på filmen fra 1988 med samme navn. Vi møter Veronica, en nerdete og smart jente som vil gjøre alt for å bli en del av Westerberg High's ledende jentegjeng "The Heather's." Dette koster henne dyrt, og det blir både mord og forviklinger, alt fortalt med humor, kjærlighet og musikk som tar pusten fra deg i intensitet og groove. Forestillingen er rettet mot ungdommer og unge voksne og tar opp viktige tema som psykisk helse, mobbing, selvmord, homofili og ungdomstid.

På scenen og i bandet: Ungdommer fra hele Helgeland i alderen 14 – 18 år, som alle er en del av musikalgruppa ved Mosjøen videregående skole.

7. juli: Klubbkveld

11. juli: Tur til Svenningvatnet

Tilbudet er for deg som skal begynne i 5. – 9. trinn.
Vi drar til Svenningvatnet og bader hvis været er godt.
Blir det dårlig vær, legges det til rette for en aktivitetsdag i idrettshallen.
Oppmøte klokken 10.00 ved kommunehuset. Aktiviteten avsluttes klokken 14.00.
Ta med badetøy, egen mat og drikke.

14. juli: Klubbkveld

20. juli: Laksefiske for ungdom

Grane kommune arrangerer laksefiske for ungdom fra kommende 9. -10. trinn og i alderen 16-18 år.
Oppmøte ved kommunehuset kl. 10.00. Da går det buss til Mosjøen, Nes (fiskevald 3).
Ta med klær etter været. Det vil bli servert grillmat.
Bussen går hjem fra Mosjøen kl. 16.00. Tilbake på Trofors ca. kl. 16.45.
Ta med fiskeutstyr hvis du har. Det er også mulig å få låne utstyr under laksefisket.

Ved spørsmål send melding til Jannike på tlf. 94035020.

1. august: Aktivitetsdag

Denne dagen inviteres det til gaming ved Grane folkebibliotek. Her kan du prøve PC-spill, Nintendo, Playstation, brettspill, m.m.
Tilbudet er åpent mellom klokken 10.00 og 14.00 for deg som skal begynne i 5.-9. trinn.

8. august: Aktivitetsdag

Det er begrenset antall plasser på aktivitetsdagene. Først til mølla prinsippet gjelder.
Påmeldingsfrist: 24. juni.
Du mottar epost med bekreftelse fra kommunen i løpet av uke 26.

Spørsmål rettes til enhetsleder kultur, folkehelse og frivillighet, Rune Stabbforsmo, telefon 905 18 656.

Påmeldingsskjema ferieaktiviteter for barn og ungdom

Felt merket med * må fylles ut