14.1. Samarbeid heim – barnehage
Barnehagen kaller inn til foreldresamtale minst en gang pr. barnehageår.
Det avholdes minst ett foreldremøte pr. år.
14.2. Samarbeid barnehage-helsestasjon-barnevern
Barnehagen samarbeider med helsestasjon og barnevern med foreldres skriftlige samtykke.
14.3. Samarbeid med S-team og PPT
Kommunen har et eget Spesial pedagogisk team (S-team) som er en av våre veiledere og samarbeidspartnere. I tillegg kan vi ved behov samarbeide med PPT. Alt dette skjer med skriftlig samtykke fra foreldre.
14.4. Samarbeid med skole og SFO
Førskolen har en egen plan for samarbeid mellom barnehagen og skole/SFO. Formålet er å lette overgangen mellom barnehage og skole.
14.5. Politiattest
Ingen skal begynne å arbeide i barnehage fast eller midlertidig uten å legge fram politiattest. Attesten skal vise om vedkommende er siktet, tiltalt eller dømt for seksuelle overgrep mot barn. De ansatte skal framvise politiattest hvert 5.år.
14.6. Forsikring av barn i barnehagen
Grane kommune har en kollektiv ulykkesforsikring for barnehagebarna.
Forsikringen inkluderer fritidsaktiviteter i kommunal regi.
14.7. Opplysningsplikt
I h.h.t. §§21 og 22 i Lov om barnehager, har barnehagepersonalet opplysningsplikt til sosial- og barnevernstjenesten. Opplysninger skal normalt gis av styrer.
14.8. Taushetsplikt
Personalet i barnehagen har etter § 20 i Lov om barnehager, taushetsplikt etter gjeldende regler i forvaltningsloven §§ 13 til 13f.
14.9. Øvingsopplæring i barnehagen
I h.h.t.§ 24 i «Lov om barnehager» plikter barnehagen å stille barnehagen til disposisjon for øvingsopplæring for studenter som tar førskolelærerutdanning. Barnehagens styrer og pedagogiske ledere plikter å veilede studenter i slik øvingsopplæring. I tillegg stilles barnehagen til disposisjon for opplæring i den gran det etter styrers vurdering er faglig forsvarlig.
14.10. Helse, miljø og sikkerhet
Barnehagen skal ha utarbeidet et internkontrollsystem som dokumenterer oppfølging av lover og forskrifter innen helse, miljø og sikkerhet, samt de krav som foreligger i kommunens styringssystem for helse, miljø og sikkerhet.
14.11. Tilsyn
Kommunen fører tilsyn med virksomheter etter denne lov. Kommunen kan gi pålegg om retting av uforsvarlige eller ulovlige forhold ved godkjente eller godkjenningspliktige virksomheter. Hvis fristen for å etterkomme pålegget ikke overholdes, eller hvis forholdet ikke lar seg rette, kan kommunen vedta tidsbegrenset eller varig stenging av virksomheten. Kommunens stengingsvedtak skal sendes til fylkesmannen til orientering. Vedtak om retting og stenging kan påklages til fylkesmannen.
Tilsynet foretas av rådmann eller den han/hun bemyndiger.