Koronasertifikat

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19 sykdom eller om du har negativ koronatest. Du finner koronasertifikatet ditt på helsenorge.no 

Logg inn på helsenorge.no for å se koronasertifikatet ditt 
 

Grønt eller rødt koronasertifikat

Opplysningene om deg avgjør om du har grønt eller rødt koronasertifikat. Når du klikker deg inn på knappen vis kontrollside, ser du to ulike kontrollsider:

 • Kontrollside for Norge: Er sertifikatet ditt grønt, kan du delta på større arrangement basert på nasjonale regler. 
 • Kontrollside for EU og EØS-området: Dette sertifikatet kan brukes ved grensepassering i EU og EØS. Reglene er forskjellige i ulike land.
 • På reopen.europa.eu finner du gjeldende oversikt over dette


Ikke digital bruker?

Nasjonale myndigheter anbefaler at alle som kan, bruker den digitale løsningen for å få koronasertifikatet sitt. Om du kjenner noen som ikke bruker mobil, nettbrett eller PC, så kan de likevel få tilgang til koronasertifikat uten å logge seg inn på helsenorge.no. Det kan gjøres på to måter:

 • At noen får fullmakt til å hjelpe
  Som pårørende (eller annen nær person) kan du få fullmakt til å hjelpe til med innloggingen på helsenorge.no. 
  Les mer om framgangsmåten på helsenorge.no
   
 • Ring informasjonstelefonen for korona: 815 55 015 (kl 08 - 15.30, mandag til fredag)
  Saksbehandler vil spørre om navn, adresse og fødsels- eller d-nummer. Dersom opplysningene stemmer med det som står i folkeregisteret, vil du få tilsendt koronasertifikatet dersom det er gyldig. Det kan ta en uke før du mottar sertifikatet og det er gyldig i 90 dager fra utskriftsdatoen. 

 

Mer om koronasertifikatet finner du på helsenorge.no