Slik leser du prøvesvarene

Du finner prøvesvaret på koronatesten på helsenorge.no. Svarene kommer vanligvis i løpet av samme døgn, og du får varsel fra Helsenorge når svaret er klart. Vær klar over at du rutinemessig også blir testet for influensaviruset når du tar koronatesten. 

Hold deg hjemme til du har svar på alle testene

Tester du negativt på alle testene, vil svarene stort sett komme omtrent samtidig i helsenorge.no. Har du en positiv koronatest, kommer meldinga litt senere enn svaret på influensatestene. Dette er fordi mikrobiologen først varsler kommuneoverlegen før de varsler deg. Hold deg hjemme til du har fått svar på alle tre testene. 

Det kan være unntak her, så om du får svar kun på influensa, så betyr ikke det automatisk at koronatesten er positiv.

Tester du eller barnet ditt positivt for koronavirus, tar kommunen snarest kontakt med deg. Husk å ta telefonen om et ukjent nummer ringer.

Slik finner du prøvesvar

 Gå inn på helsenorge.no. Følg pilen

  1. Logg inn på helsenorge.no eller åpne helsenorge-appen på telefonen din.
  2. Klikk på "Se svar på koronatesten".
  3. Da kommer du til ei oversikt over de siste prøvesvarene dine. Merk deg at det er tre svar som kommer - og alle kommer ikke samtidig. 

Bildene under her viser hva du skal se etter. Det er den som heter SARS-Cov2 RNA som viser om du har korona, og det er den som avgjør om du fortsatt må være i isolasjon. Les råd og regler for deg som er smittet. 

Under "andre prøvesvar" står det Influensa A og B. Disse prøvesvarene kommer gjerne først. Har du influensa er du syk, men du trenger ikke å følge reglene for koronasmitte.

Får du beskjed om at "det kan være påvist antistoffer som tegn på at du har hatt koronavirus eller er vaksinert"?  Dette er feil. Du testes ikke for antistoffer når du tar koronatest. Systemleverandøren jobber med å utbedre feilen.

 


  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kontakt fastlegen for å få prøvesvar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBS ! Grane kommune har hentet denne infoen fra eksterne nettsider, og er ikke ansvarlig for evt. oppdatering eller mangel på info. Vil du lese mer om korona/covid-19 kan du gå videre til:

FHI sine nettsider


eller

Regjeringens nettsider

 

.