Tilgjengelighetserklæring

Offentlig sektor er fra 1. februar 2023 pålagt å publisere tilgjengelighetserklæring for universell utforming gjeldende kommunale nettsider. Tilgjengelighetserklæring for Grane kommune vil snarlig komme på plass.

.

Grane kommune har satt tilgjengelighetstesting i bestilling, men pga. stor pågang vil denne ikke foreligge før til våren, mest sannsynlig. Når vi har denne rapporten, vil den publiseres på nettstedet uustatus.no og lenkes til fra kommunens sider.


Kort fortalt om universell utforming

  • Universell utforming og klart språk er viktig i Grane kommune sitt arbeid i digitale kanaler. 
  • Innholdet på kommunens hjemmeside skal være mulig å bruke og forstå av alle. 

 

Krav og retningslinjer

Retningslinjene for tilgang til webinnhold (WCAG) definerer krav for å forbedre tilgjengeligheten for personer med nedsatt funksjonsevne. 
 

Oversikt over gjeldende krav og regelverk for universell utforming av nettsider - uutilsynet.no

 

Kjente begrensninger og mangler

Selv om vi gjør vårt beste for at alt innhold på hjemmesiden vår skal være tilgjengelig, vet vi at det er noen mangler, som for eksempel:

  • Word- og PDF-dokumenter. Enkelte dokumenter kan ha mangler i formatering og bilder eller illustrasjoner. Vi følger løpende opp tilbakemeldinger fra brukere og fanger opp feil når vi oppdaterer innhold. 
  • Tredjepartsløsninger som vi bruker, kan ha mangler med hensyn til tilgjengelighet. Alle tredjepartsløsninger har egne tilgjengelighetserklæringer som beskriver status for tilgjengelighet.
     

Gi oss tilbakemelding

Opplever du som bruker av hjemmesiden vår at innholdet ikke fungerer som det skal, eller at språket er vanskelig å forstå? Vi setter stor pris på tilbakemeldinger om tilgjengelighet! 
 

Hvordan kan du gi tilbakemelding?

Det er flere måte å gi oss tilbakemelding på:

  • Bruk gjerne "Fant du det du lette etter" nederst på nettsidene (tommel opp eller tommel ned).
  • Send e-post til post@grane.kommune.no        
  • Ring kommunens sentralbord, tlf.: 75182200
  • Kontaktskjema nederst på denne siden:

 

 

.