Grane nasjonalparkkommune

Natur har en viktig plass i den norske folkesjelen, vi kjenner gleden av å bestige små og store fjell, oppleve stillhet og føle kraften fra det uberørte. Nasjonalparkene er det flotteste vi har av norsk natur og skal oppleves og bevares. Vernet bidrar til å ta godt vare på landskapet og mangfoldet av dyr og planter. Slik kan vi fortsette å samle gode turminner også i framtida. Sammen skal vi ta vare på det aller fineste vi har.

Bla i vårt fine bildegalleri her: (klikk på bildet for å forstørre)

​​​Været i fjellet kan skifte brått både sommer og vinter. Sommeren kan by på varme og blå himmel eller lave temperaturer og tykk tåke. Vinterturer kan gi deg sol og lang sikt eller kalde vinder og tett snødrev. God planlegging gir gode turopplevelser!

Trofors i Grane kommune er et veimessig knutepunkt både nord-sør og mot innland og kyst. Senteret ligger gunstig plassert for store naturopplevelser med den mektige Børgefjell Nasjonalpark på den ene siden og Lomsdal-Visten nasjonalpark på den andre. Det kjente Vefsna-vassdraget renner ved tettstedet i all sin velde nordover mot Mosjøen. Nordlands nest største attraksjon; det vakre 17 meters høye fossefallet Laksforsen ligger i Grane, litt nord for kommunesenteret Trofors:
 

Se vår fine Granefilm:
RiverNorth kan by på flere spennende aktiviteter i elvene rundt om i Grane; som rafting, kajakking, snorkling og annet: