Har du symptomer?

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer. Her er råd for voksne og barn som gjelder fra 12. februar 2022: 

Voksne:

 • Test deg med hurtigtest når du får luftveissymptomer. Vi anbefaler ikke at du tester deg uten at du har symptomer. 

 • Negativ test:
  Bli hjemme til du føler deg bra og du har vært feberfri i 24 timer. 

  Er du vaksinert eller har hatt covid-19 tidligere, kan du få symptomer 2-3 dager før du har nok virus til at det slår ut på hurtigtest. Hvis du har symptom, men tester negativt - prøv igjen etter et par dager. Er symptomene lette trenger du ikke å holde deg hjemme i tiden mellom den første og andre testen. 

 • Positiv test:
  Er du ikke fullvaksinert med to vaksiner og oppfriskingsdosen? Da bør en positiv hurtigtest bekreftes av en pcr-test (tatt på teststasjonen eller innlevert på selvteststasjonen). Dette er ikke nødvendig for de som er fullvaksinerte eller som har gjennomgått covid-19 de siste tre månedene. 

  Vi anbefaler at du holder deg hjemme i fire døgn fra første tegn på sykdom. Du bør være feberfri i minst 24 timer uten bruk av febernedsettende preparater før du returnerer på jobb eller skole.  

Barn (0-12 år)

 • Barn som får symptomer på korona, bør være hjemme fra barnehage/barneskole frem til de er i bedring. Barn trenger ikke å teste seg.
   
 • Har barnet feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand skal det bli hjemme. Hvis symptomene forsvinner helt etter én dag, kan barnet vende tilbake til skole/barnehage. Hold barnet hjemme til det føler seg bra, og har vært feberfri i 24 timer. De fleste vil da være hjemme et par dager. Kontakt lege hvis symptomene ikke går over.

 • Barn som kun er snørrete, har tett nese eller kroniske luftveissymptomer, trenger ikke å holde seg hjemme.