Omkjøring

På grunn av gravearbeider ved Trofors renseanlegg stenges deler av Ner-Svenningdalsvegen i perioden tirsdag 19.11. kl. 14.00 - tirsdag 26.11. Omkjøring via «Karl Hansen bakken».

Tilskudd til etablering i Grane kommune

Om du ønsker å etablere deg med fast bosetting i Grane har vi gleden av å tilby deg kr. 25.000,- i etableringstilskudd, dette innenfor gitte rammer. Du må enten kjøpe eller bygge bolig i Grane, være registrert i Folkeregisteret på omsøkte adresse, samt være under 35 år.

Søk om tilskudd til etablering i Grane kommune her

Regler for tildeling av tilskudd til etablering i Grane kommune

• Det tildeles et fast tilskudd på kr. 25 000,- til personer som etablerer seg i Grane kommune.  Tilskuddet tildeles til førstegangsetablerere.

• Tilskuddet tildeles til et av følgende alternativer:
    - Ved bygging eller kjøp av hus.
    - Ved kjøp av landbrukseiendom eller forretningseiendom m/leilighet.

• For tilskudd til bygging må søker fremlegge kopi av ferdigattest på oppført bolig for at søknaden skal bli behandlet.

• For tilskudd til kjøp av hus, landbrukseiendom eller foretningseiendom m/leilighet må søker fremlegge kopi av tinglyst skjøte / kjøpekontrakt for at søknaden skal bli behandlet.

• Samtlige mottakere av etableringstilskudd må være registrert i folkeregistret som bosatt i Grane kommune, på den adressen det søkes om tilskudd for.

• For å få etableringstilskudd, må ingen av partene være fylt 35 år.

• Søknad om etableringstilskudd må være kommunen i hende senest 6 mnd. etter etablering.

• Ingen av partene kan tidligere ha mottatt etableringstilskudd i Grane kommune.
    Med partene menes: søker, medsøker, samboer, ektefelle.

• Mottaker av etableringstilskudd som flytter fra kommunen innen 2 år etter mottatt tilskudd, må betale tilbake en forholdsvis del av tilskuddet.

Vedtatt i Kommunestyret 16. desember 2015
Reglene er gjeldende fra 01.01.2016.

Inger Lise Fløtnes
Konsulent/formannskapssekretær