Stortingsvalget og Sametingsvalget 2021

Her finner du utfyllende informasjon om valget

Grane kommune oppfordrer velgere til å benytte seg av forhåndsstemmegivning i perioden 10. august-10. september. Dette med hensyn til Koronarestriksjonene. Valgdagene i Grane er 12. og 13. september.

Tilskudd til etablering i Grane kommune

Om du ønsker å etablere deg med fast bosetting i Grane har vi gleden av å tilby deg kr. 25.000,- i etableringstilskudd, dette innenfor gitte rammer. Du må enten kjøpe eller bygge bolig i Grane. Du må være registrert i Folkeregisteret på omsøkte adresse og du må være under 35 år.

Regler for tildeling av tilskudd til etablering i Grane kommune

(Les disse før du søker)

• Det tildeles et fast tilskudd på kr. 25 000,- til personer som etablerer seg i Grane kommune.  Tilskuddet tildeles til førstegangsetablerere.

• Tilskuddet tildeles til et av følgende alternativer:
    - Ved bygging eller kjøp av hus.
    - Ved kjøp av landbrukseiendom eller forretningseiendom m/leilighet.

• For tilskudd til bygging må søker fremlegge kopi av ferdigattest på oppført bolig for at søknaden skal bli behandlet.

• For tilskudd til kjøp av hus, landbrukseiendom eller foretningseiendom m/leilighet må søker fremlegge kopi av tinglyst skjøte for at søknaden skal bli behandlet.

• Samtlige mottakere av etableringstilskudd må være registrert i folkeregistret som bosatt i Grane kommune, på den adressen det søkes om tilskudd for.

• For å få etableringstilskudd, må ingen av partene være fylt 35 år.

• Søknad om etableringstilskudd må være kommunen i hende senest 6 mnd. etter etablering.

• Ingen av partene kan tidligere ha mottatt etableringstilskudd i Grane kommune.
    Med partene menes: søker, medsøker, samboer, ektefelle.

• Mottaker av etableringstilskudd som flytter fra kommunen innen 2 år etter mottatt tilskudd, må betale tilbake en forholdsvis del av tilskuddet.

Når du har lest reglene og du vet at du kvalifiserer til å motta etableringstilskudd kan du søke på tilskudd:

Søk om tilskudd til etablering i Grane kommune her

Om du ikke legger ved tinglyst skjøte, eller ikke er folkeregistrert på omsøkte adresse før du søker, så vil dette resultere i avslag på din søknad.
Det samme gjelder om du ikke oppfyller de andre vilkårene i reglene.

.

Inger Lise Fløtnes
Konsulent/politisk sekretær

Mandag, Onsdag og Torsdag:
kl. 10.00 - 14.00

Tirsdag, Fredag, Lørdag og Søndag:
Stengt

Telefontid mellom kl. 08.00 - 15.00