Bli med på Sommerles

Bli med på sommerens store eventyr! Alle barn som går i 1. - 7. klasse, samt førskolebarn, kan bli med på Sommerles, og lese så mye de orker i perioden fra 1. juni til 31. august.

Registrer bok på sommerles.no

Det barna leser registrer de på Sommerles sin nettside.

Etter som de leser får de poeng (XP), og kommer opp i level. På level 10, 20, 30, 40 og 50 kan barna hente kule premier hos Grane folkebibliotek.

Barna kan også skrive bokanmeldelser av det de leser og følge vennene sine på Sommerles.

Lag profil
 

For å bli med går dere inn på Sommerles.no og lager en profil. Fordi barna er under 15 år, trenger de samtykke fra dere foresatte for å kunne delta. Barna må av samme grunn registrere seg med e-postadressen til en foresatt.

Ved registrering oppgir dere navn, lånenummer, alder, kjønn og hvilket bibliotek dere hører til. Alle velger seg et kallenavn ved registrering, slik at man kan være helt anonym hvis man ønsker det.

Lurer du på noe i forbindelse med Sommerles? Eller har problemer med noe teknisk, som å logge deg på? Du får mye informasjon på sommerles sin informasjonsside.
Du er også velkommen til Grane folkebibliotek for hjelp med registrering. 

 

All lesing teller
 

All lesing teller i Sommerles. Om barna leser selv, blir lest høyt for, leser høyt for noen eller hører på lydbok. All lesing teller, og all lesing teller like mye. Lange bøker eller tegneserier, fakta eller skjønnlitteratur. Det viktigste er at barna leser i sommer!

Årets sommerlesfortelling
 

Hvert år skriver forfatter Mari Moen Holsve den eksklusive sommerlesfortellingen. Historien handler om Asbjørn og Astrid som i år reiser gjennom spill for å redde vennen Vili!

Alle de 12 kapitlene blir i år tilgjengelig allerede 1. juni. Etter som du leser historien kan du svare på spørsmål til kapitlene. Hver uke kan du finne et nytt kodeord på biblioteket.

Alt dette gir XP i Sommerles. Du kan fint være med på Sommerles uten å lese historien eller svare på spørsmål, det er bare en bonusopplevelse.

Hør på lydbøker
 

Alle kan ha glede av en lydbok. For barn med dysleksi eller andre lesevansker kan lydbøker gi leselyst, mestringsfølelse og muligheten til å lese de samme bøkene som andre.

Tibi (Biblioteket for tilrettelagt litteratur) leser inn sommerlesfortellingen på bokmål og nynorsk. Lydfortellingene blir lansert på sommerles.no og er for alle som liker å lytte til en god historie.

I tillegg til sommerlesfortellingen, har Tibi tusenvis av populære og aktuelle lydbøker for barn og ungdom. Tibi er en bibliotektjeneste for alle som strever med å lese visuell tekst, enten det er dysleksi, ADHD eller nedsatt syn som er årsaken.

Sjekk utvalget og finn ut mer på tibis nettside. Alle kan bli med på Sommerles!