Oppdatert covid-19 status for Grane kommune 11. juni 2021

Grane kommune har til nå satt 838 doser koronavaksiner. Av disse dosene har 368 innbyggere fått 2 doser og er dermed fullvaksinerte.

Vi har foreløpig kun mottatt vaksiner fra produsenten BioNtech og Pfizer.

Kommunen følger prioriteringsrekkefølgen for vaksinasjon fra FHI: https://www.fhi.no/.../koronav.../hvem-kan-fa-koronavaksine/

Pr. nå vaksinerer vi prioriteringsgruppe 4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. I tillegg går 10% av dosene vi mottar til vaksinering av helsepersonell.

I uke 24 er det forventet en levering på 10 vaksineglass av 6 doser pr. glass. Av disse vil 31 doser gå til 2. dose, mens 29 doser vil gå til innbyggere født i 1954,1955 og 1956, samt innbyggere i høyrisikogruppen og helsepersonell.

I uke 25 forventes det levering av 12 glass hvor vi vil avslutte prioriteringsgruppe 4, og starte prioriteringsgruppe 5. Disse er folk i alderen 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Er du over 67 år og ikke har mottatt telefon om time til vaksinering, ber vi om at du kontakter oss.

Kommunen har mottatt varsel om større vaksineleveranser mot slutten av sommeren. For best mulig planlegging av sommervaksinasjonen er det viktig at alle mellom 18 år og 65 år melder seg i kø for vaksinasjon allerede nå.

Link til elektronisk påmelding:

Har du ikke mulighet for å melde deg på vaksinering digitalt kan du ringe vaksinetelefonen for påmelding.

Når det er din tur for tildeling av time vil du bli oppringt fra vaksinetelefonen.

Har du spørsmål vedrørende vaksinering kan du ta kontakt på vaksinetelefonen/send e-post til veha@grane.kommune.no.

Vaksinetelefonen: 90934739 (hverdager mellom kl. 09:00-14:00)

Grane kommune har ledige plasser på sommerskolens dansekurs i uke 28. Vi åpner nå opp for deltakere fra 1.-7. klasse.

Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn i 1.-7. trinn i Grane fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I år kan også skolestarterne delta. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Stortinget har besluttet å likestille begge foreldrene i tilfeller der barnet har delt fast bosted. Fra 1. juni 2021 kan derfor barn med delt fast bosted, være med på begge foreldrenes bostøttesøknad.

Frivillige lag og organisasjoner kan nå søke om tilskudd i forbindelse med arrangement og aktiviteter som er påvirket av covid-19 pandemien.

Med ny sender på plass ved Brenna kan Grane kommune i samarbeid med nettleverandøren Fri Sikt AS nå tilby innbyggere og hytteeiere i Svenningdal et bedre nettilbud.

Telefonen er åpen alle dager fra klokken 08.30-11.00 og 12.30-14.30.

Skranken er åpen alle dager fra klokken 08.30-11.00 og 12.30-14.30.

Aktiv Senior har mottatt tilskudd for å lage middagsarrangementer for pensjonister i Grane.
Første program på plakaten er en helaften på Tippen Gastro 11. juni.

Hovedkomiteen for Granedagan har besluttet at årets arrangement i begynnelsen av juni avlyses.
Dersom smittevernrestriksjonene tillater det, kan det bli et alternativt arrangement til høsten.

Grane kommune har fått tildelt ca. kr. 1 million i ekstraordinært tilskudd til kommunalt næringsfond. Det kan gis tilskudd til bedrifter, etablerere og andre næringsaktører. Med næringsaktør menes en aktør som tilrettelegger for og/eller gir støtte til næringsutvikling.

Søknadsfrist: 1. juni 2021

I forbindelse med helligdager i mai blir det en del endringer i renovasjonsrutene.