14. april kan frivillige lag og organisasjoner søke om kompensasjon for korona-avlyste, utsatte eller stengte arrangementer. Fordi det er kort søknadsfrist, er det lagt til rette for at søkerne kan bruke tiden fram mot 14. april på å forberede seg.

Det er varslet stor snøskredfare – på rødt nivå – for Helgeland i morgen, onsdag.
Snøskredfaren øker på grunn av mye nedbør som kommer som regn. Det er sannsynlig med naturlig utløste skred. Ferdsel i og i nærheten av skredterreng frarådes, melder varsom.no

Kommuneoverlegen i Grane kommune har onsdag, 1. april, fått bekreftet at en innbygger i Grane kommune har testet positivt for koronaviruset Covid-19.
Dette er den første positive testen som er påvist i kommunen.

Med bakgrunn i usikkerheten rundt koronaviruset, og Folkehelseinstituttets prognoser om utbruddstopp fra mai og utover, har hovedkomiteen for Granedagene besluttet at årets arrangement avlyses.

I 2021 vil Granedagene bli arrangert i uke 23, 7.-13. juni.

For enkelte barn og unge kan ukene bli ekstra vanskelig når barnehage, skole og fritidsaktiviteter er stengt.

I disse dager er hverdagen svært forandret for de aller fleste av oss. Dette kan oppleves tungt og vanskelig for mange. Ta gjerne kontakt om du trenger noen å snakke med.

Det er pr. 12. mars ingen påviste smittetilfeller i Grane kommune.

Koronaepidemien vil trolig nå toppen mellom mai og oktober, før den snur, ifølge en ny risikovurdering fra Folkehelseinstituttet (FHI).

For å forebygge og stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester har Helsedirektoratet besluttet at alle landets barnehager og skoler skal stenges.

Kommuneoverlege/smittevernlege Haakon Ljosland informerer om koronaviruset og tiltak som settes i verk lokalt i Grane.

Målet nå er utsette epidemien ved å oppdage og stoppe smitte. Her er den viktigste informasjonen fra kommunen til befolkningen.

Helgen 6.–8. mars går den nasjonale lusesjekken av stabelen, og vi oppfordrer alle foreldre og foresatte til å ta lusekammen fatt og sjekke barna sine for lus.