Koronainformasjon

Her finner du oppdatert informasjon, fakta, råd og tiltak om koronaviruset.

Helgeland friluftsråds ildsjelpris deles ut en gang årlig. Alle kan nominere en kandidat som er hjemmehørende i en av friluftsrådets medlemskommuner; Vefsn, Grane, Alstahaug, Herøy, Leirfjord eller Dønna.

Kjenner du noen som skaper begeistring for friluftslivet der du bor?

Grane kommunes kulturpris deles hvert fjerde år ut til enkeltpersoner, lag og foreninger eller institusjoner som har markert seg innen kulturarbeidet i kommunen.

Neste utdeling av kulturprisen er i 2023. Har du forslag til kandidat vil vi gjerne høre fra deg.

Helsedirektoratet anbefaler at personer som har høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom tester seg selv hver dag i inntil fire dager hvis de får luftveissymptomer.

Nå er det klart at Skytebanen skogsveibru i Grane kommune kan gjenåpnes for ordinær trafikk i løpet av 25. november.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at følgende grupper bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine før kommende høst/vintersesong:

• personer i aldersgruppen 65 år og eldre
  • ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom.
  • gravide i 2. og 3. trimester

I Grane kommune er det per 5. desember kommet 17 flyktninger, og før året er omme vil det komme 11 personer til. I hovedsak er alle sammen fra Ukraina. Det vil si at det til sammen er kommet 28 personer som er eller kommer til å bli bosatt i Grane og ønsker å bli en del av vårt lokalsamfunn.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler ny oppfriskningsdose med koronavaksine i høst til:

• personer i aldersgruppen 65 år og eldre.
  • personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp.
  • ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom.

Nyere forskning viser at stress og traumer fra ekstreme opplevelser kan sette seg på cellenivå og overføres til neste generasjon. Hva skjer når ei hel bygd blir rammet?

Grane kommune har startet opp arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel.
For at lokalpolitikerne skal gjøre gode valg og prioriteringer trenger vi innspill fra deg.

Partier og grupper som ønsker å stille ved kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 kan nå samle inn underskrifter og levere listeforslag.