Oppdatert covid-19 status for Grane kommune 11. juni 2021

Grane kommune har til nå satt 838 doser koronavaksiner. Av disse dosene har 368 innbyggere fått 2 doser og er dermed fullvaksinerte.

Vi har foreløpig kun mottatt vaksiner fra produsenten BioNtech og Pfizer.

Kommunen følger prioriteringsrekkefølgen for vaksinasjon fra FHI: https://www.fhi.no/.../koronav.../hvem-kan-fa-koronavaksine/

Pr. nå vaksinerer vi prioriteringsgruppe 4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. I tillegg går 10% av dosene vi mottar til vaksinering av helsepersonell.

I uke 24 er det forventet en levering på 10 vaksineglass av 6 doser pr. glass. Av disse vil 31 doser gå til 2. dose, mens 29 doser vil gå til innbyggere født i 1954,1955 og 1956, samt innbyggere i høyrisikogruppen og helsepersonell.

I uke 25 forventes det levering av 12 glass hvor vi vil avslutte prioriteringsgruppe 4, og starte prioriteringsgruppe 5. Disse er folk i alderen 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Er du over 67 år og ikke har mottatt telefon om time til vaksinering, ber vi om at du kontakter oss.

Kommunen har mottatt varsel om større vaksineleveranser mot slutten av sommeren. For best mulig planlegging av sommervaksinasjonen er det viktig at alle mellom 18 år og 65 år melder seg i kø for vaksinasjon allerede nå.

Link til elektronisk påmelding:

Har du ikke mulighet for å melde deg på vaksinering digitalt kan du ringe vaksinetelefonen for påmelding.

Når det er din tur for tildeling av time vil du bli oppringt fra vaksinetelefonen.

Har du spørsmål vedrørende vaksinering kan du ta kontakt på vaksinetelefonen/send e-post til veha@grane.kommune.no.

Vaksinetelefonen: 90934739 (hverdager mellom kl. 09:00-14:00)

Mandag 14. oktober kommer landbruks- og matminister Olaug Bollestad og markedsutvalget for reinsdyrkjøtt til Grane.
I Simskaret i Fiplingdal skal de gjennom dagen følge reindrifta til Byrkije reinbeitedistrikt.

Fra og med torsdag 10. oktober vil tilfeldig utvalgte personer i Nordland motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. Det vil ta ca. 5 minutter å svare.

I dag åpnet 12,1 kilometer med helt ny E6 i Grane. Strekningen Kapskarmo–Svenningelv er en del av prosjektet E6 Helgeland. Den nye vegen går rett gjennom skogen ovenfor dagens E6, og fartsgrensen blir 90 kilometer i timen.

Tidenes største investering for Grane kommune er under oppføring. På Stormoen vil det de neste månedene reise seg et bygg på 4 000 kvadratmeter. Her vil det nye helsetunet huse 24 sykehjemsplasser, 8 omsorgsboliger, et dagaktivitetssenter, kjøkken og vaskeri. I tillegg blir legekontor, fysioterapeut, hjemmetjenesten og helsestasjon samlokalisert på stedet.

Last ned appen Bædi & Børdi helt gratis fra App Store eller Google Play og la de to artige figurene guide deg rundt på bygdetunet.

Bjørn Ivar Lamo takker for seg etter 16 år som ordfører i Grane kommune.