Oppdatert covid-19 status for Grane kommune 12. mai 2021

Klikk for stort bilde

Grane kommune har til nå satt 602 doser koronavaksine, av disse dosene har 185 innbyggere fått 2 doser og er dermed fullvaksinerte. Fra nå vil 10% av vaksinedosene vi mottar gå til vaksinering av helsepersonell.

Vi har foreløpig kun mottatt vaksiner fra produsenten BioNtech og Pfizer.

I neste uke (uke 20) mottar vi 7 vaksineglass av 6 doser, av disse vil 2 doser gå til 1. dose, mens 40 doser går til revaksinering. Videre informasjon om vaksineleveranser for mai måned er foreløpig ikke mottatt, men vi er forespeilet et økt leveranse av vaksiner i sommermånedene juni, juli og august.

Vaksineringen vil dermed pågå uavhengig av sommerferieavviklingen. Pr. nå er det et anbefalt intervall på 6 uker mellom dose 1 og dose 2. Dose 2 skal settes i den samme kommunen som satte dose 1. På bakgrunn av dette er det ønskelig at dere som er i vaksinekø tenker over om dere har mulighet for å møte til dose 2, før dere takker ja til dose 1. Det er gått ut informasjon i media at intervallet mellom dose 1 og dose 2 skal utvides: Dette trer ikke i kraft før vi kommer til prioriteringsgruppe 8. Utvidelse av intervallet mellom dose 1 og 2 for mRNA-vaksiner til inntil 12 uker gjelder for personer under 65 år uten underliggende sykdommer, det vil si prioriteringsgruppe 8 og 9, samt 18-44-åringer. Dette betyr at hvis du har fått time til dose 2 er denne timen fortsatt gjeldende.

Kommunen følger prioriteringsrekkefølgen for vaksinasjon fra FHI: https://www.fhi.no/.../koronav.../hvem-kan-fa-koronavaksine/

Pr. nå vaksinerer vi prioriteringsgruppe 4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp.

Vi minner om elektronisk påmelding til vaksinering for alle i aldersgruppen 18-65 år: alle født i år 1956 eller senere må bruke digitalt påmeldingskjema for å registrere seg i kø for vaksine. Har du ikke mulighet for å melde deg på digitalt kan du ringe vaksinetelefonen.

Når det er din tur for tildeling av time vil du bli oppringt fra vaksinetelefonen.

Har du spørsmål vedrørende vaksinering kan du også ta kontakt på vaksinetelefonen/send e-post til veha@grane.kommune.no.

Vaksinetelefon: 90934739 (hverdager mellom kl. 09:00-14:00)

Nye og gamle politikere deltok i folkekvalgtopplæring mandag og tirsdag denne uka.

NVE melder om jord-, sørpe- og flomskredfare for Midt-Norge og deler av Nord-Norge.

Datahjelpen er et gratis lavterskeltilbud, og åpent for alle.

Fritidsbadinga starter 4. november og vil denne sesongen holde åpent mandag og onsdag.

Mandag 14. oktober kommer landbruks- og matminister Olaug Bollestad og markedsutvalget for reinsdyrkjøtt til Grane.
I Simskaret i Fiplingdal skal de gjennom dagen følge reindrifta til Byrkije reinbeitedistrikt.

Fra og med torsdag 10. oktober vil tilfeldig utvalgte personer i Nordland motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. Det vil ta ca. 5 minutter å svare.

I dag åpnet 12,1 kilometer med helt ny E6 i Grane. Strekningen Kapskarmo–Svenningelv er en del av prosjektet E6 Helgeland. Den nye vegen går rett gjennom skogen ovenfor dagens E6, og fartsgrensen blir 90 kilometer i timen.

Tidenes største investering for Grane kommune er under oppføring. På Stormoen vil det de neste månedene reise seg et bygg på 4 000 kvadratmeter. Her vil det nye helsetunet huse 24 sykehjemsplasser, 8 omsorgsboliger, et dagaktivitetssenter, kjøkken og vaskeri. I tillegg blir legekontor, fysioterapeut, hjemmetjenesten og helsestasjon samlokalisert på stedet.

Last ned appen Bædi & Børdi helt gratis fra App Store eller Google Play og la de to artige figurene guide deg rundt på bygdetunet.

Bjørn Ivar Lamo takker for seg etter 16 år som ordfører i Grane kommune.