Om koronatesting

I Grane kommune utføres koronatestene hos kommunelegen i Grane. 
Ta kontakt på telefon 751 80 880 for timeavtale. 

Testresultatet finner du selv

Tester du positivt for koronavirus, tar kommunen kontakt med deg omgående. Husk å ta telefonen om et ukjent nummer ringer.

Tester du negativt finner du prøvesvaret på helsenorge.no 1-2 dager etter at du tok testen. Du får varsel fra Helsenorge når svaret er klart.

 • Har du barn under 16 år som har tatt testen, finner du prøvesvaret deres på helsenorge.no
 • Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kontakt fastlegen for å få prøvesvar.

Til deg som venter på prøvesvar

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar. Du skal ikke gå på jobb eller skole, du skal ikke ta offentlig transport eller oppsøke offentlige steder, og du skal holde god avstand til alle andre enn dine nærmeste. Dine husstandsmedlemmer behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten.

Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når du er i god allmenntilstand (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon.

Dersom testen ble tatt uten at du har mistanke om at du har covid-19 (det vil si at du verken har symptomer eller har vært direkte utsatt for smitte) er det ikke nødvendig å holde seg hjemme i påvente av prøvesvar. Dette kan for eksempel gjelde hvis du deltar i forskningsprosjekter.

 

Betaling

Koronatestingen er gratis, men i noen tilfeller krever utenlandske studiesteder eller arbeidsgivere testing. Slike tester dekkes ikke av det offentlige. Ta kontakt med bedriftshelsetjenesten på din arbeidsplass eller andre. 

 

Testkriterier

Grane kommune følger Folkehelseinstituttets kriterier for hvem som skal testes for koronavirus. Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 har anledning til å teste seg. Vi anbefaler testing dersom:

 • Du har nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19 (feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans eller sår hals).
 • Du har vært i nærkontakt med covid-19 smittet
 • Du har vært på reise til land med høy forekomst av smitte («røde områder») de siste 10 dagene. Her er FHI’s oppdaterte oversikt over land og områder med høy smittespredning.
 • Du er ansatt i helsetjenesten og har vært på reise i utlandet (gjelder alle land)

Barn under 10 år med lette symptomer på luftveisinfeksjon kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke å holdes hjemme eller testes.
Les mer om testkriterier for koronavirus på FHI.no

Er du fortsatt i tvil om du trenger å teste deg kan du rådføre deg med helsepersonell først - ring kommunelegen i Grane telefon 751 80 880. Da reserverer vi tid til deg dersom du bør testes. Ha klart personnummer før du ringer. Det gjelder også når du ringer på vegne av andre. Om du må vente en stund før du får svar, er det fordi operatørene er opptatt med andre som ringer.

Unngå overbelastning av fastlegekontorene

 • Ønsker du svar på testen? Logg inn på helsenorge.no dagen etter at du er testet. 
 • Har du spørsmål om korona, og er uten symptomer?
  Ring den nasjonale informasjonstelefonen 815 55 015
 • Er du alvorlig syk og trenger øyeblikkelig hjelp på kveld/helg? Ring legevakt på 116 117
 • Står liv og helse i fare? Ring 113

Sjekk hvilke råd som gjelder for deg på koronasjekk.no
Koronasjekk.no er en privat tjeneste, men er drevet av dyktige leger som forholder seg strengt til Folkehelseinstituttets retningslinjer.

Åpningstider

 

Telefonen er åpen alle dager fra klokken 09.00-11.00 og 13.00-15.00.
Tirsdager stenges telefonen klokken 14.00.

Skranken er åpen alle dager fra klokken 08.30-11.30 og 13.00-15.00.
Tirsdager åpnes skranken klokken 09.00 og stenges klokken 14.00.
 

Adresse

Grane helsetun
Almvassvegen 15
8683 Trofors

Kart