Valgkort

Når det er valg mottar alle stemmeberettigede personer i Norge valgkort.

På valgkortet står informasjon om deg og om det kommende valget. Å motta valgkort er en bekreftelse på at du har stemmerett og at du er innført i manntallet i den kommunen der du er folkeregistrert. På valgkortet fremgår det hvor og når du kan stemme på valgdagen og hvordan du stemmer.

.

Digitalt valgkort

Fra valget 2021 kom valgkortet digitalt.
Valgkortet sendes til din digitale postkasse eller i Altinn. 

Noen kommer fortsatt til å få valgkortet i posten
Personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.
 

Ikke mottatt valgkort – ta kontakt med kommunen

Det kan hende at du ikke mottar valgkort. Grunnene kan være mange – aller oftest knyttes dette til at adressen din, som ligger i folkeregisteret, ikke er oppdatert eller at kommunen du bor i ikke enda har innført gateadresser. Selv om du ikke skulle motta valgkortet er imidlertid dette ikke noe indikasjon på at du ikke har stemmerett.

Dersom du ikke mottar valgkortet – ta kontakt med kommunen du er folkeregistrert i. Det er kommunens adresse som står som avsender og det er følgelig kommunen som vil få valgkort i retur.
 

Trenger du å ha med valgkortet når du skal stemme?

Har du smarttelefon har du dermed muligheten til å ha valgkortet lett tilgjengelig når du skal stemme. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid.

Ta med legitimasjon, valgkortet gjelder ikke som legitimasjon.


 

Kontakt

Inger Lise Fløtnes
Konsulent/politisk sekretær
E-post
Telefon 75 18 22 82
Mobil 40 22 77 87

Åpningstider

Åpningstider - Kommunale kontor:
klokken 08.00 - 15.00
ukedager (man.-fre.)

Åpningstider - Servicetorget:
klokken 10.00 - 14.00
ukedager (man.-fre.)
 

Adresse

Industriveien 2,
8682 Trofors

 

Kart